петак, 11. мај 2018.



ПОКЛОНИ ЗА БЕБЕ У НЕДЕЉИ ЦРВЕНОГ КРСТА






Делегација Црвеног крста Краљево је и ове године, у оквиру својих активности, обишла наше породилиште и том приликом поделила поклон пакетиће бебама рођеним у периоду од 08. до 15. маја - недељи Црвеног крста. У десет пакета, колико је приликом ове прве посете подељено, налази се опрема за бебе неопходна у првим данима по рођењу  (ћебенце, бенкице, пешкир, козметика за бебе).

Пре неколико година се, током недеље Црвеног крста, у нашем породилишту рађало око 30 беба, прошле године 21, а ове године бисмо волели да тај број буде бар као прошлогодишњи. Све ово указује на драстичан пад наталитета у Краљеву.
Радмила Добрић, секретарка Црвеног крста Краљево,  је у свом обраћању честитала младим мајкама пожелевши им да бар још два пута, истим поводом, посете наше породилиште. Само тако, повећањем броја чланова једне породице, моћи ћемо да очекујемо бољу будућност.
Др Милан Парезановић, помоћник директора за интернистички сектор, је захвалио представницима Црвеног крста за константну помоћ коју пружају, како нашим пацијентима, тако и нашој болници. Изразио је наду да ће надлежне институције успети у намери да својим подстицајним мерама охрабре младе родитеље да прошире своје породице, како би се повећањем наталитета добила битка против беле куге.
Једна од мајки – Ивана Мандић – је такође захвалила на указаној пажњи и поклонима. Ова млада жена је родила треће дете и позвала суграђанке да следе њен пример.
Следећег уторка, 15. маја, представници Црвеног крста ће још једном посетити младе мајке, уручити поклоне за бебе и тиме заокружити обележавање своје недеље.


 







1 коментар: