петак, 18. август 2017.


ЈОШ ЈЕДНА ДОНАЦИЈА ИЗ БАЗЕЛА





Захваљујући ангажовању госпође Лидије Јанићијевић, Краљевчанке запослене у Универзитетској болници у Базелу, донирана су два дефибрилатора, амбу балон и комплети потрошног материјала за операциону салу.
Један дефибрилатор је намењен Служби за пријем болесника из интернистичког сектора, други за интерно одељење, што ће  запосленима знатно олакшати рад, а пацијентима омогућити ефикасније и квалитеније лечење.
Лидија Јанићијевић каже да нашој болници помаже са посебним задовољством, између осталог, јер у њој има велики број својих пријатеља. Сваку посету Краљеву искористи да нас обиђе и прикупи информације о томе шта нам од опреме недостаје, спремна да првом следећом приликом допреми тражено.

В.д. директора наше болнице, др Зоран Мрвић, захвалио је руководству Универзитетске болнице из Базела, а посебно Лидији, која је усмерила ову вредну донацију ка нашој установи. Свака помоћ нам је драгоцена, јер у ситуацији смањених финансијских средстава донације друштвено одговорних појединаца и компанија представљају значајан корак ка остварењу планираних активности ОБ ''Студеница''. Подсетио је да је у протекле две године, захваљујући вредним донацијама, омогућено комплетирање и опремање служби, као и формирање нових одсека и кабинета. Све то нам омогућава ефикасно и благовремено пружање медицинске помоћи нашим пацијентима.
Упућивање вредних донација из болнице у Базелу ће се наставити. Донатори су задовољни јер су до сада допремљени апарати и опрема у употреби и прослеђени онако како је договорено. Тиме смо, како кажу, оправдали њихово поверење, показали да смо озбиљна и одговорна установа и учврстили пријатељске везе између наше две болнице.
Како је овом приликом најављено, планира се проширивање сарадње у наредном периоду, на обострано задовољство.




Нема коментара:

Постави коментар