среда, 1. јул 2015.

Пријем свих радника обављен по закону


РЕАГОВАЊЕ ДИРЕКТОРА ОПШТЕ БОЛНИЦЕ „СТУДЕНИЦА“ КРАЉЕВО,
ДР ЗОРАНА МРВИЋА
           

 ПРИЈЕМ СВИХ РАДНИКА ОБАВЉЕН ПО ЗАКОНУ






Директор ОБ „ Студеница“ Краљево, др Зоран Мрвић, демантовао је информације којима је доведена у сумњу регуларност конкурса за пријем нових радника. Према његовим речима, на основу конкурса који је расписан у октобру прошле године, примљена су три лекара. Наредни конкурс расписан је фебруара ове године  када је обављен пријем два лекара на основу сагласности Комисије при Министарству здравља.

„Примљена је жена тј. докторка која најдуже чека на евиденцији Националне службе за запошљавање, пуних 7 година и лекар који је имао, у том моменту, највећи просек: 9,30. Све остале инсинуације зашто је тај лекар рођен у Блацу, а не у Краљеву, је већ чист шовинизам, каже др Мрвић.
Општа болница „ Студеница“ примила је и дипломираног фармацеута у марту ове године такође по одлуци Комисије Министарства здравља. По тој одлуци у априлу ове године примљено је 5, а у јуну ове године 15 медицинских сестара. На основу преузимања радника из других установа примљене су 4 медицинске  сестре и 1 специјалиста радиологије и како каже директор Мрвић ни у овим случајевима није кршен закон.

Он је истакао да страначког запошавања није било, иако је било позива из готово свих странака, али без уцена и притисака.





Нема коментара:

Постави коментар