петак, 23. децембар 2016.


ПОСЕТА ДЕЛАГАЦИЈЕ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА И ПРАВДЕ




Министарка правде Нела Кубуровић и државни секретар Министарства здравља проф. др Берислав Векић посетили су нашу установу како би се информисали о опреми купљеној од средстава које је определило Министарство правде. Наиме, ово Министарство је на Конкурсу за доделу средстава прикупљених на основу одлагања кривичног гоњења определило 15 милиона динара за град Краљево, а од тог износа нашој болници је припало 5.421.000 динара.
Министарка Кубуровић је нагласила да је пријаву на расписаном Конкурсу поднело и Министарство здравља Републике Србије, па је зато већи део од укупно прикупљеног новца по овом основу прослеђен Здравственим установама. Од укупно 350.000.000 болнице и Домови здравља су добили 180.000.000 динара, јер ће на тај начин највећу корист имати грађани, односно корисници здравствених услуга.
Проф. др Берислав Векић је истакао да Министарство здравља наставља своје активности на унапређењу здравственог система, а потреба за додатним опремањем је препозната и у Краљеву. Захваљујући средствима које је обезбедило ресорно министарство нашој болници је пренето 27.000.000 динара током 2016. године, а укупно за последње три године 43.000.000 динара и 34.000.000 динара за инвестиционо одржавање. У наредној години ће се наставити са планираним активностима које се тичу набавке нове опреме, реконструкције мокрих чворова и одељења на којима се лече пацијенти, а све у циљу обезбеђивања што бољих услова за боравак наших  пацијената у здравственим установама.
Директор наше болнице – др Зоран Мрвић – је нагласио да са Министарством здравља имамо изузетну сарадњу о чему најбоље говори висина финансијских средстава које нам је ресорно Министарство доделило. Од средстава прослеђених од Министарства правде набављено је следеће:

- Инструмента за хирургију  (електро -хируршки нож)  у вредности 1.089.490 динара;
- Опрема за биопсију и операцију простате за Службу урологије у вредности 3.720.722;
- Инструмента за операцију катаракте за Службу офталмологије  у вредности  599.603 динара.
Ова година се завршава позитивним резултатима пословања, а већ у јануару следеће године настављамо истим темпом како би остварили све планирано, рекао је др Мрвић.



Нема коментара:

Постави коментар