петак, 9. децембар 2016.


ЈУБИЛЕЈ КРАЉЕВАЧКЕ ПОДРУЖНИЦЕ  СРПСКОГ ЛЕКАРСКОГ ДРУШТВА




     Поводом седамдесетогодишњице рада и постојања, Српско лекарско друштво - подружница Краљево, радно и свечарски обележила је овај значајан јубилеј 1. Симпозијумом: „Краљевачко – студенички дани: Краљевчани – Краљевчанима“.
     Будући да ова подружница окупља вредне, одговорне, племените и пожртвоване стручњаке у лекарству различите професионалности, који ће младим генерацијама које тек стасавају у овој професији оставити све савладане вештине и знања лекарског позива, нема сумње да ће СЛД трајати и наредних година. Ове године краљевачка подружница СЛД је проглашена за најбољу. Њоме више година, добровољно и успешно, уз помоћ својих сарадника, руководи и даје допринос у едукацији и унапређењу знања и рада свих лекара, председница др Стојанка Ратковић, специјалиста опште медицине у Дому здравља Краљево.
„Захваљујем се свима који су отвореног срца својим предлозима и учешћем обогатили почетну идеју да се овај велики јубилеј достојно обележи. Српско лекарско друштво су основали одговорни и самопрегорни и поштовања вредни људи, рекла је др Ратковић обраћајући се гостима.

     Град Краљево даје пуну подршку лекарској професији и њеном унапређењу, рекао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић, честитајући на јубилеју:
     „Оно што је најважније јесте да су кроз ову подружницу прошли лекари чија су имена значајна не само у Краљеву, већ и у Београду и знатно шире. Желим да најавим да ћемо ускоро организовати акцију прикупљања и стварања базе података Краљевчана који живе ван Краљева а који су успешни у својим професијама и који свом граду могу помоћи.“, казао је градоначелник.
Предавачи на 1. Симпозијуму били су: доц.др Весна Плешинац Карапанџић, др Дејан Жујовић, др Александар Радуновић, доц.др Владимир Јовановић, др Жељко Крсмановић и др Милан Ердоглија.


 



Нема коментара:

Постави коментар