понедељак, 5. децембар 2016.



НАГРАДА ЗА УЛОЖЕН ТРУД И ОСТВАРЕНЕ РЕЗУЛТАТЕ





У оквиру организованог, ванредног надзора здравствених установа и у нашој болници је у два наврата спроведена контрола. Тимови састављени од најеминентнијих професора и лекара које је именовало Министарство здравља  контролисали су рад болница у Србији, а извештај поднели министру здравља др Златибору Лончару.

Контролисане су следеће области: вођење медицинске документације, хигијена у здравственим установама, однос према пацијентима, стручни рад и опремљеност установа потребним апаратима.

Др Зоран Мрвић – в.д. директора наше болнице је истакао да се једине замерке, неведене у извештају ове Комисије, односе на недостатак опреме и мањак запослених у односу на наше потребе. У складу са тим, руководство наше болнице је затражило помоћ ресорног Министарства за решавање ових проблема, па је ових дана упућена помоћ у виду 15 милиона динара за набавку медицинске опреме и то:

13 пацијент монитора;
10 инфузионих пумпи;
1 ултразвучни апарат;
1 дефибрилатор,
2 ЕКГ апарата;
1 хематолошки микроскоп;
2 респиратора за потребе интензивне неге;
2 вакуум апарата за потребе пулмологије;
4 гасна модула за потребе анестезиолошке службе;
3 ЦТГ апарата за породилиште;
1 фиброоптички бронхоскоп за потребе пулмологије.

Поред тога, 3 милиона динара је опредељено за реконструкцију педијатријског одељења, санитарног чвора у холу хируршке болнице и реконструкцију простора на 3. спрату где ће бити смештена васкуларна хирургија и део лапароскопске хирургије. Још 2 милиона динара је намењено за ремонт РТГапарата који је читавих десет година био ван функције.

Када је реч о кадровима, Уговором о раду на одређено време ангажовали смо 17 медицинских сестара и 6 лекара. Њихово ангажовање се завршава крајем децембра месеца, па је упућен допис Министарству здравља са захтевом да се њихово ангажовање преведе у стални радни однос. Очекујемо позитиван одговор Министарства, што би решило проблеме који настају услед недостатка извршилаца на појединим радним местима.

Истовремено, у нашој установи је у току спровођење анкете о задовољству пацијената који се налазе на болничком лечењу, као и оних којима су потребне услуге специјалистичко – консултативних амбуланти. Такође, као и сваке године, спроводи се анкета о задовољству запослених у нашој болници.

Планова за наредну годину има много. Неопходна је реконструкција система за вентилацију, обнављање опреме за стерилизацију за шта је урађен пројекат и набавка опреме за лапароскопску хирургију. Реализација планираних активности ће нам знатно помоћи у пружању квалитетне здравствене заштите нашим пацијентима, који долазе не само са територије Краљева већ и из многобројних околних општина.




Нема коментара:

Постави коментар