петак, 5. јануар 2018.



КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ


ЗАВИДНИ РЕЗУЛТАТИ У ПРОШЛОЈ
АМБИЦИОЗНИ ПЛАНОВИ У ОВОЈ ГОДИНИ




На конференцији за новинаре, уприличеној поводом успешно завршене године, в.д. директора наше болнице др Зоран Мрвић и др Милан Парезановић, помоћник директора за интернистички одсек, поднели су извештај о раду.
Током прошле године у нашу установу се слило око 30 000 000 динара по разним основама: 13 870 000 од Министарства здравља, 10 000 000 динара кроз донације (опрема, апарати) и 6 000 000 динара од добављача.
У истом периоду извршене су велике реконструкције, најпре гинекологије, породилишта и неонатологије, за шта је ресорно Министарство издвојило 3.000.000 динара. У сарадњи са Домом здравља Краљево извршена је санација 19 мокрих чворова у згради поликлинике, као и адаптација ортопедске, неуролошке и амбуланте за кожне болести, комплетно је реновиран одсек васкуларне хирургије. Урађена је санација крова на хируршкој болници и обновљена Плава сала за састанке и едукацију, за шта је Министарство здравља определило 4 000 000 динара. Из сопствених средстава је урађена лед расвета за централну стерилизацију и болничку кухињу, вредност радова је 500 000 динара, а набављен је и преко потребан компресор за ваздух. Око 4 000 000 динара је опредељено за набавку ИТ опреме, што је омогућило несметан рад у ИЗИС систему за заказивање прегледа, што је запосленима значајно олакшало рад и смањило листе чекања.
Вредност донација пристиглих ове године је око 10 000 000 динара. Најзначајније међу њима су свакако 4 дефибрилатора (један је донација Миломира Главчића, други је поклон краљевачких привредника и свештенства Епархије жичке, а два смо добили од Универзитетске клинике из Базела). Тиме смо комплетирали опремање коронарне јединице и централне интензивне неге. Набављена је комплетна опрема за Службу физикалне терапије, инструментариј за операционе сале у вредности од 1 000 000 динара.
Заједно са Домом здравља Краљево аплицирали смо за Пројекат енергетске ефикасности, са укупно 12 пројеката за све четири зграде – две које су у власништву Опште болнице ''Студеница'' и две у власништву Дома здравља. Укупна вредност овог пројекта је преко милион евра, пројектна документација је спремна, па се надамо да ћемо добити потребне дозволе и кренути у реализацију, што ће бити велики добитак не само за болницу и Дом здравља, већ и за град Краљево.
Планови: Уградња спалионице за патоанатомски отпад, чију реализацију очекујемо већ током јануара месеца, наставак санације амбуланти, канцеларија и чекаоница у поликлиници, позитивно решење за пројекат енергетске ефикасности, набавка једног РТГ апарата (14 000 000 динара). Поред наведеног, урадиће се дигитализација постојећег аналогног мамографа, јер постојећи дигитални мамограф није могуће поправити. Покренули смо низ активности за набавку новог дигиталног мамографа, што преко јапанске амбасаде која је донирала и постојећи мамограф, што кроз апликације у различитим пројектима.
Помоћник директора за интернистички сектор, др Милан Парезановић, говорио је о кадровима у нашој установи. Захваљујући напорима руководства ОБ ''Студеница'', увећан је број запослених у Кадровском плану за 68 радника, па је тако сада максимални број запослених 1 120.Током протекле године запослен је 71 радник, од тога 18 лекара, 2 немедицинска радника са високом стручном спремом и 51 медицинска сестра – техничар.У истом периоду установу је напустио 31 радник, од тога 6 лекара, 10 медицинских сестара, 14 немедицинских радника и један логопед.
Што се стручног усавршавања тиче, током 2017. године на специјализацију је упућено 10 лекара, током 2018.  ће их отићи још 12 до 15, а 4 лекара ће се упутити на ужу специјализацију.
Константно усавршавање свих запослених у нашој установи је један од основних циљева пословања, што омогућава побољшање квалитета пружених здравствених услуга нашим пацијентима.



Нема коментара:

Постави коментар