понедељак, 13. новембар 2017.


ЧЛАНОВИ РОТАРИ КЛУБА КРАЉЕВО ДОНАЦИЈОМ УЛЕПШАЛИ БОЛНИЧКО  ДВОРИШТЕ





У суботу, 11. новембра, симболично је посађено 11 стабала црвеног храста, јасена, црвеног и белог јавора, који ће украсити простор поред стазе од улаза у круг Опште болнице из улице Војводе Путника до улаза у интернистичку болницу. Ово је донација Ротари клуба Краљево, у оквиру међународне акције Ротари интернационале ''Један ротаријанац – једно дрво'', са циљем да се на читавој планети засади 1 500 000 садница.
Председник Ротари клуба Краљево Зоран Пантовић је похвалио сарадњу са Општом болницом, која је изашла у сусрет жељи ротаријанаца да добију ексклузивно право да засаде дрворед управо на месту на коме су то учинили. ''Очекујемо да се и друга удружења и организације придруже оваквој акцији јер треба сви заједно да бринемо о лепоти и потреби свог града да дише пуним плућима'', рекао је председник краљевачких ротаријанаца.
Гувернер Ротари дистрикта 2483 који покрива подручје Србије и Црне Горе Бранислав Ранђеловић, је изразио велико задовољство што је присуствовао једној овако лепој акцији. ''Садња стабала је један од циљева свих ротари клубова у свету за ову годину. Један од циљева Ротари клуба Србије и Црне Горе је и образовање, тако да ће ротаријанци наставити своје акције у том смеру. Захвалан сам ротаријанцима Краљева што раде овако фине ствари – на тај начин дижу рејтинг свог клуба на локалном нивоу, а тиме и целе наше организације'', рекао је господин Ранђеловић.
Градоначелник Краљева – др Предраг Терзић је истакао јако добру сарадњу Ротари клуба Краљево са градом Краљевом, као и да му је веома драго што Ротари клуб Краљево и овом приликом показује значај сарадње са локалном самоуправом. ''Ротари клуб је у сарадњи са другим ротари клубовима у земљи и иностранству граду Карљеву дао неколико веома значајних донација – од чесме у парку поред Историјског архива, преко осветљења у полукругу на Тргу српских ратника,  помоћ током и после земљотреса који је погодио Краљево 2010. године. Надам се да ћемо и у будућности имати добру сарадњу и да ће сви ови људи који чине Ротари клуб Краљево својим добрим радом и професионалним ангажманом допринети развоју нашег града'', поручио је др Предраг Терзић.
Директор Шумарске школе Краљево – Милан Мирковић је истакао да су саднице старе десетак година, гајене у школском расаднику, тако да су о њима бринули ученици неколико генерација. Ова школа је много пута учествовала у сличним акцијама, па је тако и овога пута помогла у освежавању и озелењавању града.
В.д. директора наше болнице - др Зоран Мрвић је захвалио донаторима и истакао да се ова акција уклапа у део пројекта оплемењивања простора у кругу болнице. ''Током пролећа и јесењих месеци уклоњено је старо и нефункционално дрвеће из болничког круга, сређивање дворишта ћемо наставити следећег пролећа, тако да нам је свака донација у том циљу драгоцена''.
Ова, као и сличне акције које ће тек уследити, имају заједнички циљ – уређење болнице, болничког круга, а самим тим и стварање што бољих услова за лечење наших пацијената.


 






Нема коментара:

Постави коментар