петак, 29. септембар 2017.


РАДИОЛОШКА СЛУЖБА ОБЕЛЕЖИЛА

60 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА






У недељу, 24. септембра, запослени у служби радиологије прославили су јубилеј – 60 година постојања. У присуству пријатеља, сарадника и пословних партнера обележена је још једна годишњица.
Начелник Службе, др Мирослав Миленковић, је поздрављајући госте подсетио на време када је давне 1957. године у Краљеву формирана служба за радиологију. Представио је период од њених стидљивих почетака, каснијег развоја , па до данас, када је  радиолошка служба савремена, добро опремљена, са врсним лекарима и техничарима.
В.д. директора наше болнице, др Зоран Мрвић, је уз честитке запосленима још једном похвалио њихов рад. Говорећи о великом броју прегледа који се свакодневно обаве у овој служби, а који су далеко изнад предвиђених норматива, директор је овом приликом прочитао имена награђених лекара и техничара који су остварили најбоље резултате (увећање зараде од 10%).
То су др Зорица Михајловић, др Снежана Бурсаћ, Драган Миросавић, техничар и Госпава Милановић, медицинска сестра.
За беспрекоран дугогодишњи рад и унапређење службе, уручена је захвалница др Драгољубу Станисављевићу – Џимију, који је био специјални гост на овом догађају.
Др  Станисављевић је у нашу установу дошао 1974. године, а након неколико месеци започиње специјализацију из радиологије. Касније, као начелник радиолошке службе развија савремену концепцију рада, по чему ова служба постаје позната у региону. Дугогодишњи је члан
Председништва Секције за радиолошку дијагностику Српског Лекарског Друштва. На првом конгресу радиолога тадашње Југославије, 1994. године, изабран је за председника Удружења радиолога, а ту функцију је вршио у два мандата. У знак признања за дугогодишњи рад и изванредне заслуге у унапређењу радиолошке службе, др Станисављевићу је додељено звање примаријуса. Добитник је награде за животно дело Удружења радиолога Србије, 2013. године.
У име запослених у Служби за радиологију, др Станисављевићу је за пренето знање захвалио др Мирослав Миленковић.
Захваљујући на бираним речима којима је описан његов рад, др Драгољуб Станисављевић је рекао да му је била велика част што је имао прилику да своје знање пренесе младим колегама. Данас, са великим поносом може да каже да у свима њима види своје наследнике који ће наставити његовим путем.
Било је то вече предивних емоција, веселих тренутака, а већ од наредног дана слављенике чекају нови радни задаци које ће, без сумње, успешно обавити.




 

 

Нема коментара:

Постави коментар