четвртак, 14. јул 2016.


ДОПРЕМЉЕНА ДОНАЦИЈА ИЗ БАЗЕЛА
Лидија Луковић – Јанићијевић је Краљевчанка која живи и ради у Базелу у Швајцарској и у тамошњој болници обавља послове главне инструментарке на ОРЛ  одељењу. На иницијативу своје пријатељице, Драгане Михаиловић – главне сестре Службе урологије наше болнице, а у сарадњи са начелником
др Златком Радичевићем и директором наше установе др Зораном Мрвићем, покренула је успостављање првих контаката са руководством болнице из Базела.

Захваљујући њеном залагању, за кратко време је прикупљена вредна донација, у виду коришћене медицинске опреме и комадног и канцеларијског намештаја (старе 5 година).

Донација обухвата:

-           Гинеколошки сто – 1 ком;
-           Душек за болнички кревет – 60 ком;
-           Душек за дечји креветић – 15 ком;
-           Јастук – 15 ком,
-           Канцеларијска столица – 7 ком;
-           Тоалетна столица – 2 ком;
-           Колица за превијање – 1 ком;
-           Кревет за транспорт – 1 ком;
-           Колица – 2 ком;
-           Кутије за стерилизацију, итд.

Највећи део донације је подељен Служби за уролошке болести, а остатак Служби за офталмологију, Одељењу интензивне неге и Служби за гинекологију и акушерство.

Госпођа Лидија Луковић – Јанићијевић је изјавила да је донацију прикупила са великим задовољством, јер је веома везана за Краљево. Њена велика жеља је да помогне обнављање дотрајалог инвентара, како би се на тај начин уштедела средства која би се касније користила за увођење нових технологија у нашу установу. Најавила је још једну донацију у предстојећем периоду, овога пута ће то бити медицинска опрема, као и апарати за болничку кухињу.
Директор наше болнице – др Зоран Мрвић,  је захвалио донаторима и истакао да је ова вредна донација само први корак у успостављању даље сарадње са овом швајцарском болницом, која би убудуће подразумевала и стручно усавршавање наших лекара и медицинских сестара у Базелу.

Такође, велику захвалност дугујемо директору Универзитетске болнице из Базела – господину Гасер Патрику, без чијег ангаживања није било могуће спровести ову донацију. Поред њега, велики труд је уложио и господин  Имери Зејус са сарадницима, како би кроз ову акцију помогли болницама на Балкану, одакле и сами потичу.

Иницијатива ове Краљевчанке може да послужи као пример и другим нашим сународницима из дијаспоре да својим ангажовањем покрену сличне акције.

Нема коментара:

Постави коментар