среда, 13. јануар 2016.


ПЕТ МИНУТА ТИШИНЕ


Због убиства медицинске сестре Љубинке Поповић из Дома здравља Шабац, која је убијена на свом радном месту, сутра у 13:00 часова испред зграде поликлинике запослени у нашој установи ће се прикључити акцији ''Пет минута тишине за право на живот и рад''.
Тада ће се у знак солидарности са колегама из шабачког Дома здравља рад на кратко прекинути, како би се упозорило на константну опасност којој су изложени здравствени радници док брину о здрављу других.

САОПШТЕЊЕ УДРУЖЕЊА МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА И ТЕХНИЧАРА

Колико је болно сазнање да ми медицинске сестре радимо хуман, одговоран посао, а тако смо лаке мете.

Насрнути на живот здравственог радника је данас очигледно веома лако. Ми смо она групација радника која негује ваше болесне, храни, поји, пресвлачи, даје наду и подршку при лечењу. Да ли је могуће да неко може одузети живот медицинској сестри тек тако? То је иста она која улази у ваше домове, учи повијању младе мајке, негује ваше најдраже.
Никада нисмо дошли у сукоб са заиста болесним људима и онима који пате, већ са онима који мисле да и здравље могу купити јер имају новац, моћ, па их  до сада нико није санкционисао због њихове бахатости.

Наша колегиница је убијена на радном месту, она је од своје пошла да помогне туђој деци, немоћним и изнемоглим, али је убица све њене снове унуштио.

Протествујемо у име оних који не знају за дочек Нове Године, који не добијају поклон честитке од свог Министарства за Божић, ни једнократне помоћи, који од својих понижавајуће ниских зарада обезбеђују себи радну одећу и обућу, а све са надом и вером да ће доћи боља времена.

Тражимо од законодавца да медицински радници добију статус службеног лица, о чему се годинама прича, да нам се омогући да слободно и достојанствено обављамо своје послове, за које смо се школовали.


                                                Председник Удружења медицинских сестара
                                                                   и техничара – Краљево,
                                                   Станимирка Васић, струковна мед. сестра


Нема коментара:

Постави коментар