среда, 02. децембар 2015.ДОНАЦИЈА ЗА САЛУ ЗА ФИЗИОЛОШКИ ПОРОЂАЈ


Предузеће ''Cord Ips'' д.о.о Нови Сад је протекле недеље донирало опрему нашем породилушту, која ће се користити за припреме трудница за физиолошки порођај. У име ове компаније донацију, чија је оквирна вредност око 40.000 динара, уручио је Славко Јагодић – један од менаџера у овој компанији и укратко представио делатност којом се баве.

То је ексклузивни заступник немачког биомедицинског центра ''Seracell'' из Ростока. ''Seracell'' је специјализован у пољу биоинжењеринга матичних ћелија и њиховог складиштења, са преко десет година искуства у припреми матичних ћелија за трансплантацију и лечење. Као сертификована банка за матичне ћелије ради на основу највиших стандарда квалитета у најмодернијим производним објектима за прикупљање, обраду и трансплантацију матичних ћелија.

Овога пута поклонили су нам 4 струњаче, 4 пилатес лопте, 4 јастука за труднице и једну луткау која ће се користити у припреми будућих мајки за контакт са новорођенчетом. На овај начин ће се психо – физичка припрема која се обавља у оквиру Службе за здравствену заштиту жена, наставити и у нашем породилишту, како би се физиолошки порођај обавио без компликација и уз потпуну сарадњу лекара, бабица и породиља.

У име запослених у Сужби гинекологије и акушерства, донатору је захвалио др Миодраг Стодић – начелник Службе и позвао и остале привредне субјекте и друштвено одговорне компаније да својим донацијама помогну да будућим мајкама обезбедимо најбоље услове за порођај.Нема коментара:

Постави коментар