понедељак, 14. децембар 2015.


ОДРЖАНА КОМЕМОРАТИВНА СЕДНИЦА ПОВОДОМ СМРТИ

ДР СЛОБОДАНА ПАШТАРА


У петак, 11. децембра, изненада је преминуо др Слободан Паштар – пнеумофтизиолог из Службе за плућне болести.
Рођен је у Краљеву 07.06.1966. године, где је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Медицинском факултету у Београду 08.07. 1992. године, а октобра наредне године почео да ради у нашој установи. Од 12. децембра 2000. године, по завшеној специјализацији, радио је у Служби за плућне болести као пнеумофтизиолог. Смрт га је затекла на радном месту.

''Постоје тренуци у којима нестају речи, леди се срце и мрзну мисли. Такви су за породицу, пријатеље и пацијенте др Слободана Паштара сви они после дана који је угасио његов кратак и садржајан живот. Био је горостас скромности, поштења и човечности, морална вертикала на понос свима који су га познавали'', рекла је на комеморативној седници др Татјана Илић, помоћник директора за интернистички сектор.
У име запослених у Служби за плућне болести од колеге се опростио
др Драган Јованчевић, рекавши да је иронија читати посмртни говор колеги чији је позив био да препозна смрт још када је она мала. Он није имао мобилни телефон, јер му није требао. Своје поруке није писао, он их је говорио. То је и било његово обележје, скромност, поштовање за све његове саговорнике, човекољубље, пожртвованост.
На комеморативној седници говорила је и др Стојанка Ратковић у име Српског лекарског друштва, др Владан Шапоњић – као представник завода за јавно здравље Краљево и др Ненад Мишић у име Синдиката лекара и фармацеута.


Др Слободан Паштар је био ожењен, отац двоје деце. Сахрањен је у недељу, 13. децембра на Новом гробљу у Краљеву.

Нема коментара:

Постави коментар