уторак, 4. август 2015.

Припрема простора за смештај магнетне резонанце




У току је прва фаза радова на припреми простора за смештај апарата за магнетну резонанцу. Грађевинске радове у овој фази обављају наши радници запослени у техничком одсеку. Поред њих присутни су и радници предузећа ''Интер клима'' из Врњачке Бање, задужено за климатизацију просторије која је  неопходна за за рад овог апарата.

В.д. директора Опште болнице ''Студеница'' – др Зоран Мрвић је рекао да је само допремање и смештај апарата сложен процес, па је потребно обезбедити адекватан простор и посебне услове на време. Апарат за магнетну резонанцу се тренутно производи у ''Сименсу'' у Немачкој а када буде допремљен истог тренутка мора да буде монтиран, што је веома сложен поступак јер у себи има одређену количину хелијума.

Такође, у подрумским просторијама хируршке болнице радници нашег техничког одсека започели су изливање потпорног стуба и комплетне конструкције која ће омогућити смештај апарата за магнетну резонанцу тешког 5,2 тоне. Поред апарата у овај део треба сместити и кабину и пратећу опрему која ће се монтирати, а чија је тежина око 3 тоне. По завршеним радовима очекује се допремање и финална монтажа апарата, за шта је одређен почетак септембра месеца.
Захваљујући успешној сарадњи коју годинама имамо са Клиничким центром Србије, у току је едукација два радиолога и два РТГ техничара за рад на апарату за магнетну резонанцу, тако да очекујемо да већ од првог октобра  прегледамо прве пацијенте чије лечење захтева овакву врсту дијагностике.
Наш донатор – господин Миломир Главчић- је донацијом овог апарата нашој болници омогућио најсавременији преглед који познаје савремена дијагностика. Сам преглед на овом апарату је безбедан и безболан за пацијенте. Наша болница ће бити једина здравствена установа у Рашком управним округу која поседује овакав апарат, па ће се пацијентима са овог подручја омогућити бржа  дијагностика и квалитетније лечење. У име запослених у нашој болници и свих Краљевчана још једном захваљујемо господину Главчићу на урученој донацији.





Нема коментара:

Постави коментар