понедељак, 8. јануар 2018.



БОЖИЋНА ПОСЕТА СВЕШТЕНСТВА ЕПАРХИЈЕ ЖИЧКЕ





Сваке године свештеници из Краљева и околине на Божић посете нашу болницу и поклонима обрадују запослене и оне који се лече на нашим одељењима. Овога пута, поред тога, поклонили су 80 комплета постељине за одељења педијатрије и дечје хирургије, књиге и играчке за наше најмлађе пацијенте.
Обишли су сва одељења, дежурним лекарима и медицинским сестрама честитали Христово рођење, а пацијентима пожелели и брз опоравак.
Поклонима су се највише обрадовала деца на дечјем одељењу, која због болести нису у прилици да празник проведу са својим породицама.
Уз најлепше жеље поводом највећег хришћанског празника, отац Радоје Сандо,  старешина храма Светог Саве, изразио је велико задовољство што је свештенство Епархије Жичке у могућности да помогне нашој установи, као и становништву Краљева и околине. Са великом радошћу је ова донација упућена на одељење дечје хирургије и педијатрије, јер ће пацијенти који се тамо лече бити у могућности да читањем одабраних књига и кроз игру прекрате време током лечења.
У име Опште болнице ''Студеница'',  захвалио jе др Срђан Вукашиновић, начелник Службе за дечје болести. Традиционалном посетом, поводом великих хришћанских празника Божића и Васкрса, пригодним поклонима и вредним донацијама свештеници увек обрадују запослене и наше пацијенте. Како су најавили, овакве посете ће се наставити и у наредном периоду.


   

 





Нема коментара:

Постави коментар