петак, 13. мај 2016.


ПОКЛОНИ ЗА НОВОРОЂЕНЧАД И ДОНАЦИЈА БОЛНИЦИ
У НЕДЕЉИ ЦРВЕНОГ КРСТА




Мото овогодишње ''Недеље Црвеног крста'' је ''Свуда за свакога'', што је спроведено кроз више акција: подељени су поклони новорођеним бебама током ове недеље, а уз помоћ Међународне православне добротворне организације (IOCC) нашој болници је поклоњено 1.200 комплета постељине за болничке кревете.
Најпре су, у уторак и петак, подељени поклон пакети новорођенчадима у нашем породилишту, са жељом да младе мајке нашем граду подаре још много здравих и лепих беба.
На дан када се обележава Међународни дан медицинских сестара, уручена још једна вредна донација нашој болници – 1.200 комплета квалитетне постељине.
Радмила Добрић из Црвеног крста Краљево је при уручивању донације рекла да није тешко прикупити средства за помоћ организацијама и појединцима када имате пријатеље у целом свету који желе да помогну. Поред тога, ова организација је уплатила значајна средства за помоћ при заштити  домаћинстава од поплава.

В.д. директора Опште болнице ''Студеница'' др Зоран Мрвић је захвалио донаторима, истакавши да је овом донацијом заокружен процес набавке постељина за нашу установу. Током прошле и ове године, донацијом Фондације ЊКВ Принцезе Катарине, ''Хумане'', свештенства Краљева и околине и многих других друштвено одговорних организација и појединаца, прикупљено је довољно болничких постељина за постојећи број постеља у нашој болници. Тиме су знатно побољшани услови за смештај и негу наших пацијената. Оно што планирамо у наредном периоду је набавка пиџама и папуча, што је још један корак ка квалитетнијем и конфорнијем боравку наших болесника.




Нема коментара:

Постави коментар