четвртак, 12. мај 2016.


СВЕЧАНОМ АКАДЕМИЈОМ ОБЕЛЕЖЕН
МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА




12. Мај – Међународни дан медицинских сестара прослављен је и ове године свечаном академијом. У присуству бројних званица из нашег града, уз песму хора Основне школе ''Четврти краљевачки батаљон'' под руководством професорке Лидије Спаски, захвалили смо медицинским сестрама за труд, љубав и бригу коју пружају пацијентима.
Посебну пажњу присутних је привукла краљевачка глумица Биљана Костантиновић, која је говорила одломке из прича о Надежди Петровић – још једне хероине  која је део живота провела у Краљеву.
У име Удружења медицинских сестара – подружнице Краљево гостима се обратила Станимирка Васић – председница овог Удружења, а у име наше болнице присутне је поздравила главна сестра ОБ ''Студеница'' Марија Мијајловић.
Као и претходних година, и овога пута су награђени тимови и појединци који су у протеклој години показали најбоље резултате по критеријумима Удружења медицинских сестара, техничара и бабица Србије – подружнице Краљево.
Награђени тим Опште болнице ''Студеница'' за хируршки сектор је тим Службе опште хирургије;
Награђени тим Опште болнице ''Студеница'' за интернистички сектор је тим онколошког диспанзера;
Награђен тим Дома здравља Краљево је сестрински тим амбуланте ''Женева''.
Поред најбољих тимова награђени су и појединци. Општа болница је наградила медицинског техничара Антонијевић Миломира – техничара Службе за пнеумофтизиологију, а Дом здравља Краљево Вуксановић Гордану – медицинску сестру Службе за кућно лечење.
Уз честитке награђенима, госте су поздравили в.д. директора Опште болнице ''Студеница'' др Зоран Мрвић и директорка Дома здравља Краљево – др Мирјана Крчевинац.

  




Нема коментара:

Постави коментар