среда, 23. децембар 2015.



НОВА ВОЗИЛА ЗА ПАЦИЈЕНТЕ НА ХЕМОДИЈАЛИЗИ




Пацијенти на хемодијализи Опште болнице „Студеница“ и Службе кућног лечења Дома здравља Краљево више се неће превозити старим аутомобилима, већ ће на терапије долазити потпуно новим возилима, марке „Dacia Logan“ I „Dacia Sandero“.
Возила вредности 1 900 000 динара обезбеђена су средствима локалне самоуправе, опредељена за Дом здравља Краљево и то је, према речима вд директорке ове установе мсц.др Мирјане Крчевинац, леп пример да град Краљево унапређује здравствену заштиту и помаже својим суграђанима.
„Ова два аутомобила предајемо на коришћење онима којима је то најпотребније. Данас су то аутомобили, сутра ће то бити нека друга помоћ, чиме побољшавамо квалитет здравствене заштите у Краљеву, рекла је др Крчевинац.
Годишње се у Општој болници „ Студеница“ обави 14 000 дијализа за око 100 пацијената, каже начелица Хемодијализе др Бисерка Аксић Миличевић, напомињући да су се ови пацијенти годинама возили старим, неудобним аутомобилима до болнице и назад до својих домова.
„ То су веома тешки пацијенти, неретко непокретни. На терапије долазе 3 пута седмично, тако да није тешко претпоставити колико им нова возила значе, истиче др Бисерка Аксић Миличевић.
Ово је још један вид добре сарадње две установе, Дома здравља Краљево и Опше болнице „ Студеница“. Најважније је да пацијенти буду задовољни, сматра први човек краљевачке болнице др Зоран Мрвић:
„ Пацијенти на дијализи се убрајају међу најтеже и зато им је неопходно олакшати муке на сваки начин. Надам се даљој сарадњи наше две установе. Ми јесмо два правна лица, али смо у свом послу једно лице, рекао је др Мрвић.

Заједнички циљ је, истичу оба директора, да сви грађани имају што квалитетнију здравствену заштиту.

 



Нема коментара:

Постави коментар