среда, 2. децембар 2015.



ДОНАЦИЈА ЗА САЛУ ЗА ФИЗИОЛОШКИ ПОРОЂАЈ






Предузеће ''Cord Ips'' д.о.о Нови Сад је протекле недеље донирало опрему нашем породилушту, која ће се користити за припреме трудница за физиолошки порођај. У име ове компаније донацију, чија је оквирна вредност око 40.000 динара, уручио је Славко Јагодић – један од менаџера у овој компанији и укратко представио делатност којом се баве.

То је ексклузивни заступник немачког биомедицинског центра ''Seracell'' из Ростока. ''Seracell'' је специјализован у пољу биоинжењеринга матичних ћелија и њиховог складиштења, са преко десет година искуства у припреми матичних ћелија за трансплантацију и лечење. Као сертификована банка за матичне ћелије ради на основу највиших стандарда квалитета у најмодернијим производним објектима за прикупљање, обраду и трансплантацију матичних ћелија.

Овога пута поклонили су нам 4 струњаче, 4 пилатес лопте, 4 јастука за труднице и једну луткау која ће се користити у припреми будућих мајки за контакт са новорођенчетом. На овај начин ће се психо – физичка припрема која се обавља у оквиру Службе за здравствену заштиту жена, наставити и у нашем породилишту, како би се физиолошки порођај обавио без компликација и уз потпуну сарадњу лекара, бабица и породиља.

У име запослених у Сужби гинекологије и акушерства, донатору је захвалио др Миодраг Стодић – начелник Службе и позвао и остале привредне субјекте и друштвено одговорне компаније да својим донацијама помогну да будућим мајкама обезбедимо најбоље услове за порођај.







Нема коментара:

Постави коментар