уторак, 19. јануар 2016.


РЕНОВИРАНО ОРЛ ОДЕЉЕЊЕ У КРАЉЕВАЧКОЈ БОЛНИЦИ




После више од 5 година Одељење оториноларингологије Опште болнице „ Студеница“ од данас блиста у потпуно новом „ руху“. Наиме, ангажовањем дела запослених у краљевачкој болници и уз помоћ донатора, предузећа Радијатор инжењеринга, Амиге, Еаст продуцт из Врњачке Бање, Кондор Ас и Изопан, у потпуности су санирани тоалети, изведени сви молерски и столарски радови.
„Запослени на овом одељењу радили су све ове године у готово немогућим условима, чак и као „подстанари“ на Дечјој хирургији и Очном одељењу. Упркос томе у току прошле године обавили су око 650 операција, 16 000 орл и око 3 500 максилофацијалних прегледа, што је са дефектолошким и прегледима логопеда око 26 000 остварених здравствених услуга, рекао је др Зоран Мрвић, директор ОБ „ Студеница“ приликом отварања реновираног ОРЛ одељења, заједно са начелником Рашког управног округа Небојшом Симовићем и градоначелником Краљева Томиславом Илићем.
У реновирање ОРЛ одељења уложено је, из средстава краљевачке болнице, милион динара. Међутим, како је рекао директор др Зоран Мрвић, вредност је немерљива због чињенице да су радове изводили запослени у болници.
„Лепо је видети да људи улажу у здравство. Надам се да ће у наредном периоду бити још оваквих и сличних активности на нивоу Рашког округа, а у оквиру пројекта Министарства здравља које је определило новац за реновирање српских болница и домова здравља. Тиме ће бити створени услови да се наши грађани квалитетно лече. Потрудићемо се да будемо на услузи и Дому здравља Краљево и Општој болници „ Студеница“, тако да сви који дођу овде да се лече могу да осете сигурност, да су дошли на право место и где може да им се укажу адекватна помоћ и нега, рекао је Небојша Симовић, начелник Рашког управног округа. 
Изразивши захвалност запосленима на ОРЛ одељењу, на челу са начелником др Драганом Плавшићем, на ангажовању, труду и свакодневим напорима да пацијентима пруже што бољу здравствену услугу, градоначелник Краљева Томислав Илић је рекао:
„Овим је на ОРЛ подигнут квалитет услуга на знатно виши ниво. Ми ћемо као град помагати краљевачко здравство, како би тај квалитет услуга био на нивоу клиничких центара.
На сличан начин у Општој болници „ Студеница“ недавно је реновирана и дневна Гинекологија, као и Хирургија, део Ортопедије, а у плану је реновирање Урологије и Одељења гинекологије, средствима које је определило Министарство здравља.



1 коментар:

  1. Лепо је видети да се нешто дешава у болници. Лепо је што су донатори помогли да се ово одељење реновира. Али ако се већ прави сликање, коментари и помпа око реновираног ОРЛ одељења треба рећи и видети да је начелник једног великог одељења, уз помоћ колега и сестра успео да исто ово уради на свом одељењу. Пре свега сво запослени на том одељењу су дали свој допринос, тако да је снага хармоније и колегиалности много већа од сваког донатора. Поступак овог начелника треба да буде пример како се треба опходити према радној средини и да је могуће без много средстава али са много воље уредити, очувати и унапредити свој радни простор. Глава куће би требало том логиком да иде и прави хармонију у својој кући. Тако би све више избегавали да тражимо донаторе и да им се захваљујемо, већ би примером само отворили врата да сами у своје здравље уложе ако већ држава није у стању да им пристојне услуге понуди.

    ОдговориИзбриши