четвртак, 14. јануар 2016.


 И у Краљеву „5 минута тишине“ због убијене медицинске сестре




 Данас од 13 до 13.05 часова у свим здравственим установама у знак сећања на трагично преминулу колегиницу Љубинку Поповић одржан је протест „5 минута тишине“. Здравствени радници Опште болнице „Студеница“ и Дома здравља Краљево данас су се придружили мирном протест испред зграде Поликлинике, а директор краљевачке болнице подсетио је на убиство др Слободана Лукића кога је 14. маја 2014. на улици такође убио пацијент, те да краљевачки здравствени радници са пуним правом протестују због убиства шабачке медицинске сестре.
Након 5 минута тишине окупљеним здравственим радницима обратила се Станимирка Васић, председница Удружења медицинских сестара и техничара Србије, подружница у Краљеву:
- Насрнути на живот здравственог радника је данас очигледно веома лако. Ми смо она групација радника која негује ваше болесне, храни, поји, пресвлачи, даје наду и подршку при лечењу. Да ли је могуће да неко може одузети живот медицинској сестгри тек тако? То је иста она која улази у ваше домове, учи повијању младе мајке, негује ваше најдраже. Никада нисмо дошли у сукоб са заиста болесним људима и онима који пате, већ са онима који мисле да и здравље могу купити јер имају новац, моћ, па их до сада нико није санкционисао због њихове бахатости, рекла је Станимирка Васић.
Подсетимо, у Шапцу је у просторијама Медицине рада у Шапцу пацијент Вукашин Вилотић напао и убио медицинску сестру Љубинку Поповић (55). Наоружан ножем, Вилотић је медицинску сестру напао на пријемном одељењу Медицине рада. Он је дошао да му се препишу лекови и ушао је у ординацију где је она примала књижице. У току је била пауза, а Љубинка је стајала на пријему. Вилотић је ушао, убо је у врат кухињским ножем, а након тога изашао и мирно рекао: „Ја сам то урадио, ја сам болестан“.


 




Нема коментара:

Постави коментар