среда, 29. април 2015.

Отварање Интернистичког сектора


СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ИНТЕРНИСТИЧКОГ СЕКТОРА




Јуче је, после четири и по године од разорног земљотреса, поново у функцији Интернистички одсек Опште болнице  ''Студеница''. Овај одсек је свечано отворио Министар здравља у Влади Републике Србије – асс.др Златибор Лончар, у присуству државног секретара у Министарству здравља проф.др Берислава Векића и представника локалне самоуправе града Краљева.
Том приликом Министар је рекао да је улагање у здравствене установе из унутрашњости Србије једна од стратегија Министраства здравља, како би се пацијентима пружили што бољи услови за лечење у установама секундарне здравствене заштите. Тиме се пацијенту пружа комплетна услуга лечења у матичној установи, без непотребног транспорта у установе већих клиничких центара. Поред тога, у плану је не само обнављање постојећих служби, већ и улагање у формирање нових, као што су ангио сале, одељење хематологије, онкологије, итд. Побољшању квалитета пружених услуга свакако ће допринети и скори пријем у радни однос још 15 медицинских сестара, што је Министар најавио већ за почетак следећег месеца. Истакао је да је задовољан радом менаџмента наше установе, што се не може рећи и за остале болнице. Због тога ће Министарство здравља спроводити редовне контроле свих здравствених установа у Србији. Пацијенти који се налазе на лечењу у новоотвореној болници, рекли су Министру да су задовољни условима у којима су смештени, као и негом која им се пружа у нашој установи.


Директор наше болнице – др Зоран Мрвић је рекао да је укупна вредност уговорених радова на реконструкцији овог објекта 87.488.163,68 динара, а средства је обезбедило Министарство здравља. У протеклих годину и по дана обновљено је укупно 5500м2 корисне површине, капацитета 220 болничких постеља. Од новембра 2010. године до данас радили смо у веома скученим условима и захваљујући великом ангажовању лекара, медицинских сестара и немедицинских радника, успели смо да нашим пацијентима пружимо адекватну и квалитетну здравствену заштиту. Пресељењем служби у овај конфорнији простор стекли су се сви услови да радимо још боље и квалитетније, у корист наших пацијената.

Градоначелник Краљева - господин Томислав Илић, захвалио је Министарству здравља на финансијској помоћи при реконструкцији болнице и у име локалне самоуправе обећао решење горућег проблема а то је прилаз Општој болници, који није адекватан.
На свечаности која је овом приликом приређена у ресторану хируршке болнице окупио се велики број угледних гостију, наших сарадника и пријатеља. Поред Министра здравља, нашег директора и Градоначелника, гостима се обратио и господин Зоран Бојанић – народни посланик у републичком Парламенту. Он је похвалио рад запослених у нашој установи и обећао да ће нам, заједно са својим колегама посланицима, помоћи у реализацији даљих планова.

  




Нема коментара:

Постави коментар