понедељак, 20. новембар 2017.


НАСТАВАК АКЦИЈЕ БЕСПЛАТНИХ  ПРЕВЕНТИВНИХ  ПРЕГЛЕДА




У складу са планом Министарства здравља, у недељу, 19. новембра, у периоду од 08:00 до 16:00 часова, у нашој болници су се обављали бесплатни превентивни прегледи. Грађани Краљева и околине могли су да ураде анализу хормона штитасте жлезде и ултразвучни преглед абдомена, без обзира на то да ли имају здравствено осигурање или не.
Забележен је изузетно велики одзив грађана, чиме су премашена сва наша очекивања. Прегледе су обављали лекари опште медицине (три лекара), екипе лабораната и биохемичара и три лекара радиолога.
Током дана обишао нас је проф. др Владимир Ђукић, државни секретар у Министарству здравља, који је био веома задовољан начином организације превентивних прегледа и одзивом наших суграђана.
Прегледано је укупно 224 пацијента, од тог броја њих 200 је имало здравствено осигурање, а 24 наших суграђана је било без здравственог осигурања.
Ултразвучни преглед абдомена је урађен код 148 пацијената.
Анализа хормона штитасте жлезде (TSH i FT4) урађена је за 198 пацијената.

Ова, трећа по реду, акција бесплатних превентивних прегледа за грађане била је најмасовнија до сада, што само говори о њиховој оправданости, а све у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу.


 

  






Нема коментара:

Постави коментар