понедељак, 22. мај 2017.


  

ПОТПИСАН УГОВОР О САРАДЊИ СА ВИСОКОМ ШКОЛОМ ЗДРАВСТВЕНИХ СТУДИЈА ИЗ ЋУПРИЈЕ



Током прошле недеље в.д. директора  Опште болнице'' Студеница'' мр сци. мед. др Зоран Мрвић и  директор Здравственог  центра Врање, др Драган Величковић, посетили су Високу медицинску школу струковних студија у Ћуприји. Повод за посету је било потписивање Уговора о сарадњи између ове две здравствене установе и Високе школе из Ћуприје.

''У свим сферама живота постоји напредак у образовању, па тако и у здравственом сектору. Када кажемо да медицина напредује и да су нам потребни стручњаци, мислимо на то да су нам потребне и високо образоване медицинске сестре и техничари. Наш избор је, када је у питању овакав вид сарадње, Висока медицинска школа струковних студија из Ћуприје, јер је то државна, акредитована, високошколска установа. То је школа са традицијом дугом 19 година, чије руководство је усмерено на унапређење образовног система, у складу са европским стандардима. Општа болница ''Студеница'' ће кроз овакав облик сарадње додатно унапредити своју делатност и омогућити стручно усавршавање сестринског кадра, посебно јер испуњава критеријуме за образовање медицинских сестара по свременом стандардима '', рекао је директор наше болнице.

Директор ВМШСС уЋуприји,  др сци. мед. Христос Алексопулос, је упознао своје колеге са инфраструктуром  и условима за реализацију наставе у самој школи, као и са плановима за побољшање квалитета наставе, због чега је неопходна сарадња наших установа. Имајући у виду важност практичне наставе из клиничких предмета и активнију партиципацију студената у оквиру стручне праксе, др Алексопулос је изразио захвалност због започете сарадње.

Презентација програма школовања медицинских сестара и здравствених техничара на Високој здравственој школи у Ћуприји одржаће се у уторак, 23. маја у 13:00 часова, у ресторану хируршке болнице.



Нема коментара:

Постави коментар