понедељак, 20. март 2017.


НОВО РУХО ПЕДИЈАТРИЈЕ




Средствима у износу од 2 милиона динара, које је обезбедило Министарство здравља, извршена је комплетна реконструкција дечјег одељења, после 25 година, колико је прошло од како је ова служба усељена у хируршку болницу. Извршено је комплетно сређивање 8 мокрих чворова, купатила,  адаптација простора за смештај деце чије здравствено стање захтева изолацију, кречење болесничких соба, фарбање столарије и воскирање подова.
Како се не би реметило лечење најмлађих пацијената, реновирање је обављано парцијално. Радови су завршени у планираном року, а простор на дечјем одељењу одише свежином.
Др Зоран Мрвић – директор наше болнице је рекао да је ова реконструкција планирана још прошле године, али је услед недостатка финансијских средстава одложена. Захваљујући ресорном Министарству, као и ангажовању руководства наше установе обезбеђена су потребна средства, а најављују се и будућа улагања у реконструкцију одељења. Додатних 3.200.000 динара Министарство здравља је определило за реконструкцију другог спрата хируршке болнице (простор у коме је смештена
Служба гинекологије и акушерства). Услед великих снежних падавина и формирања леденог покривача на крову изнад породилишта током јануара месеца, дошло је до прокишњавања у холу породилишта, па ће се ова средства искористити за адаптацију крова као и целокупног одељења. Поред тога, очекујемо реализацију још неких пројеката од укупно осам, за које смо конкурисали код различитих Министарстава.
Др Срђан Вукашиновић – начелник Службе педијатрије је изразио задовољство због побољшаних услова за рад запослених и смештај наших пацијената. Посебно је истакао несметан рад на одељењу током извођења радова.

Овим је заокружен процес опремања педијатријске службе, јер су уз обезбеђену опрему (ултразвучни апарат, оксиметар, инфузионе пумпе) створени врхунски услови за рад и лечење наших најмлађих пацијената.


Нема коментара:

Постави коментар