среда, 4. јануар 2017.



НАТАЛИЈА – ПРВА БЕБА РОЂЕНА У НОВОЈ ГОДИНИ





Првог дана Нове године у нашем породилишту је рођено пет беба – четири девојчице и један дечак. Градоначелник града Краљева – др Предраг Терзић- и секретар Црвеног крста – Радмила Добрић-  су традиционално даривали прве три бебе које су рођене у овој години.

Маја Никитовић је родила девојчицу Наталију, која је на свет дошла првог јануара у 6:50 часова;
Александра Радевић је родила дечака Вукашина, а Сунита Асани девојчицу која још увек нема име. Све три мајке су од града добиле ваучере у износу од по 15.000 динара за куповину беби опреме и козметике у објектима ''Апотеке Краљево''. Поклоне је уз букете цвећа уручио градоначелник града Краљева.
У име Црвеног крста Краљево Радмила Добрић је поделила пакете са гардеробом за бебе и пеленама.


Директор наше болнице – др Зоран Мрвић је био видно задовољан чињеницом да је овог првог јануара рођено пет беба, осврнувши се на прошлогодишњи први дан нове године када у нашем породилишту није рођена ниједна беба. Током прошле године рођено је 1800 беба, а овај број је знатно већи јер су се у Краљеву порађале и породиље из Новог Пазара. Број порођаја који се у Краљеву изврши последних деценија је од 1200 до 1300 што је недовољно, па због тога наш град има негативан природни прираштај. Др Мрвић је донаторима захвалио на поклонима и изразио наду да ће се у овој 2017. години премашити бројка од 1300 наших новорођених суграђана.





Нема коментара:

Постави коментар