понедељак, 26. октобар 2015.


ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ РУСКЕ ХУМАНИТАРНЕ МИСИЈЕ




У среду, 14. октобра, наша установа је угостила делегацију Руске хуманитарне мисије, коју су чинили др Шамил Бајрамов – хирург, др Олга Макарова – психијатар , др Игор Јакијевич – реуматолог, Константин Сарваидис - шеф Дирекције Руске хуманитарне мисије за логистику, Бранимир Нешић – руководилац представништва ''Руске хуманитарне мисије за Балкан''.
Госте је поздравио в.д. директора Опште болнице ''Студеница'' др Зоран Мрвић и представио сараднике који су присуствовали састанку – др Татјану Илић, др Драгана Каљевића, др Драгишу Костића, др Станка Барлова и главну сестру наше установе – Марију Мијајловић.


Директор је исказао задовољство уприличеном посетом са надом да је ово тек почетак једне успешне сарадње. Кратком презентацијом упознао је госте са географским положајем нашег града и врстама здравствених услуга које се пружају у нашој болници.

Бранимир Нешић је у име делегације захвалио на срдачном пријему и описао деловање ове хуманитарне мисије. Осим на Балкану, она делује и на Блиском истоку и још неким кризним подручјима, а у Србији је делегација њихове медицинске дирекције била у посети КБЦ Београд, а планирају да обиђу још неке болнице у Србији, Републици Српској и на Косову, како би кроз разноврсне пројекте помогли у решавању дугорочних проблема које ове установе имају.

Општа болница ''Студеница'' је друга здравствена установа из наше земље коју су посетили, а разлог за то је то што се наша установа налази на стратешки важном месту. Госте је занимало шта нам је у овом тренутку најпотребније.

С обзиром да у Возном парку поседујемо само три санитетска возила, приоритет је набавка једног савременог реаномобила чиме бисмо омогућили бржи транспорт животно угрожених пацијената у установе терцијарног нивоа на даље лечење. Због тога је нашим гостима предата потребна документација за набавку санитета, а они су обећали да ће нам помоћи да обновимо возни парк. Поред тога, предложена је сарадња на стручном нивоу кроз размену искустава, првенствено када је реч о ортопедским и хируршким процедурама, по којима је руска школа позната и призната у целом свету.

Гостима смо показали нека од наших одељења, обишли су реновиран одсек дневне гинекологије, дневне хирургије, дијагностички део у коме је смештен кабинет за магнетну резонанцу, као и део интензивне неге.

Састанак је завршен у присном, пријатељском тону, са обостраном жељом да се договорено реализује и да ова новоуспостављена сарадња траје дуго.

 



Нема коментара:

Постави коментар