уторак, 8. септембар 2015.

Наставак сарадње здравствених установа


 СОЛИДАРНОСТ НА ДЕЛУ


- За последњих месец дана, колико трају радови на реновирању хируршког блока и гинеколошког одељења Опште болнице у Новом Пазару, краљевачка болница је примила 67 пацијенткиња из овог града. - У том периоду су обављена 53 порођаја, од којих 27 царским резом, а на лечење је примљено и 14 других пацијенткиња. – Са 2.200 до 2.300 порођаја годишње Нови Пазар на четртом месту у Србији. – Након реновирања новопазарско једно од најсавремнијих гинеколошко-акушерских одељења у Србији




Здравствене установе, поготову оне из најближег окружења, упућене су на сталну сарадњу у циљу пружања што бољих услуга свима којима је она потребна. Ових дана то потврђују опште болнице из Краљева и Новог Пазара чији су пацијетни, због обимних грађевинских радова у матичној, упућени према другим здравственим установама.

Новопазарска Општа болница због реновирања ради смањеним капацитетом, па су њени пацијенти највећим делом упућени према здравственим установама у Краљеву и Крагујевцу. Обимни радови се изводе на Одељењу гинекологије чији су капацитети у овом периоду испуњени са једва 20 до 30 одсто, а након промене подова, плафона, озбиљних радова на зидовима, канализационој, водоводној, топловодној и вентилационој мрежи очекује се да то буде једно од најсавременијих гинеколошко-акушерских одељења у Србији. То је приликом посете колегама потврдио директор новопазарске Опште болнице др Мирсад Ђерлек који је допутовао да посети пацијенте из овог места на лечењу у Краљеву.
Гинеколошко-акушерско одељење новопазарске Опшет болнице је четврто у Србији по броју порођаја који се обаве токо једне године, а креће се између 2.200 до 2.300. У време радова на адаптацији простора капацитети су сведени на мање од трећине расположивих, па је краљевачка болница примила 60 одсто жена које у нормалним условима користе услуге болнице у Новом Пазару.
- Ми смо свесни да је то велики терет и да ово одељење збрињавајући наше пацијенткиње ради дупли посао. Ту се троши санитетски материјал, а знамо да су све здравствене установе у Србији у доста тешкој ситуацији, тако да је ово још једна прилика да се Нови Пазар и Краљево приближе што више и да покажемо целој Србији да смо заједно кад су у питању поплаве и земљотрес, али и проблем са изградњом овог одељења. Наше комшије имају разумевања и помажу нам, па им упућујемо захвалност у име свих пацијентикиња и особља наше установе, јер не би могли да пружимо здравствену заштиту из ове области да није опште болнице у Краљеву – рекао је др Ђерлек.
У делегацији новопазарских здравствених радника били су начелник гинекологије и главна сестра новопазарске болнице, а након обиласка пацијенткиња са овог подручја разговорало се о будућој сарадњи две установе.
За последњих месец дана, колико трају радови на реновирању хируршког блока и гинеколошког одељења, краљевачка болница је примила 67 пацијенткиња из Новог Пазара. У том периоду су обављена 53 порођаја, од којих 27 царским резом, а на лечење је примљено и 14 других пацијенткиња.
Вршилац дужности директора краљевачке Опште болнице др Зоран Мрвић потврђује да је то, поред редовних пацијената, велики број који у значајној мери утиче на повећања обима посла за кадар којим располаже ова установа, али  захваљујући организованом раду и добром договору између служби две болнице све пролази без проблема.


Нема коментара:

Постави коментар